Gunung Murut

Gunung Murut är en kulle i Indonesien. Den ligger i provinsen Bangka-Belitung, i den västra delen av landet, 500 km norr om huvudstaden Jakarta. Toppen på Gunung Murut är 214 meter över havet, eller 163 meter över den omgivande terrängen glass camelbak water bottle. Bredden vid basen är 7,1 km. Gunung Murut ligger på ön Pulau Bangka.

Terrängen runt Gunung Murut är huvudsakligen platt. Den högsta punkten i närheten är 443 meter över havet, 11,3 km väster om Gunung Murut. Runt Gunung Murut är det ganska glesbefolkat, med 43 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Muntok running water backpacks, 14,5 km väster om Gunung Murut. I omgivningarna runt Gunung Murut växer i huvudsak städsegrön lövskog. I trakten runt Gunung Murut finns ovanligt många namngivna halvöar.

Tropiskt regnskogsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 23 °C. Den varmaste månaden är mars, då medeltemperaturen är 24 °C, och den kallaste är januari, med 22 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 2 602 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 352 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 78 mm nederbörd.